Pernilla Pöykiöniemi

Föreläsningar

Jag kommer gärna ut till er föreningar, skolor, företag eller privata träningsgrupper för att föreläsa om det ämne som intresserar er. Det går bra att skräddarsy en föreläsning inom ett specifikt ämne, men jag har också nedanstående föreläsningar som är mycket omtyckta.

Ta kontakt med mig så diskuterar vi ett upplägg som passar er!

 

 

Föreläsningen

Prestationsångest, Nerver & hur man når sina MÅL

är en av mina mest omtyckta och uppskattade föreläsningar. Den handlar om prestationspsykologi och mental träning. Föreläsningen väver även in det smalare begreppet tävlingspsykologi, men passar precis lika bra för åhörare som inte är tävlingsintresserade.

Föreläsningen är vinklad mot hundsport och träning/tävling med hund men berör stora (och viktiga) delar av livet. Du kommer få lyssna till, reflektera över och om du vill även diskutera ämnen som påverkar oss i situationer när vi ska prestera, exempelvis i tränings- eller tävlingssituationer.

Hur våra resultat påverkas av vårt beteende, det vill säga våra tankar, känslor och handlingar. Och tvärt om! Om du upplever att du inte kommer någonstans i livet eller har svårt att nå fram till (eller överhuvudtaget formulera) dina mål kan du få en och annan aha-upplevelse.

Du kommer förmodligen känna igen dig i många avseenden från din vardag och ditt yrkesliv.

Den här spännande och intressanta föreläsningen inom prestationspsykologi och mental träning är både bred och djup. Det är inte ovanligt att åhörare tar kontakt i efterhand för att berätta att innehållet väckt inre förändringsprocesser.  Kanske lär du dig någonting nytt om dig själv efter att ha lyssnat till föreläsningen "Prestationsångest, Nerver & hur man når sina MÅL".

 

 Föreläsningens innehåll

Att prestera ska vara roligt, spännande, lite läskigt och framförallt utvecklande!
Det ska inte innebära lidande och dåligt mående av olika slag. Oavsett resultat. Mår du dåligt före, under och/eller efter en tävling eller annan situation där dina färdigheter ska sättas på prov så kommer du definitivt att få ut någonting av de här timmarna.

Föreläsningen

Prestationsångest, Nerver & hur man når sina MÅL

innehåller bland annat:

 • Varifrån kommer prestationsångest respektive nerver, hur påverkar de oss och våra prestationer samt hur bör vi förhålla oss till dem
 • Mental träning, vad är det?
 • Fokusområden
 • Mål, målsättningar & måluppfyllelse

 

Räkna med 2,5-3 timmar inkl. en liten paus i mitten. Tiden varierar med antalet diskussioner.
Åhörarkopior ingår.

 

 

 

Föreläsningen

Toppa Tävlingsformen!
mer kontroll och bättre känsla i prestationssituationen

är en föreläsning som bygger vidare på ovanstående föreläsning om prestationsångest, nerver och målsättning och går på djupet med handfasta tips kring vad du kan göra för att ta kontroll, prestera bättre och må bra genom hela processen.

I en prestationssituation, oavsett om det är tävling eller ett annat tillfälle där du upplever press, finns det många olika saker du kan göra för att få kontroll och därmed få en bättre upplevelse och ett bättre resultat.

Ett ekipage består av tre delar; föraren, hunden och er två tillsammans. Ur detta perspektiv och med en strategi som tar hänsyn till samtliga delar kan du öka er prestation och framförallt få den känsla och det fokus du önskar. Föreläsningen bjuder på strategier att använda inför, under och efter en prestationssituation.

 

 Föreläsningens innehåll

Med hjälp av rätt förberedelser och strategier före, under och efter en prestationssituation kan du optimera  dina chanser att lyckas. Målet är att nå sina mål, och samtidigt må bra, känna sig stark och ärligt kunna fira sina framgångar. Så hur kommer man dit?

Föreläsningen

Toppa Tävlingsformen! mer kontroll och bättre känsla i prestationssituationen

innehåller bland annat:

 • Faktorer som påverkar prestationen
  - 5 faktorer som kan påverka prestationen negativt, och lösningarna
 • 8 metoder för att stärka självförtroendet
 • 15 tips för ökad prestations i skarpt läge
 • Testa din optimala anspänningsnivå!
 • Verktyg för mental träning
 • Vilka grundfärdigheter behöver hunden ha?

 

Räkna med ca 2,5-3 timmar inkl. en liten paus i mitten. Tiden varierar med antalet diskussioner.
Åhörarkopior ingår.

 

Det mesta går att uppnå med rätt vilja, strategi och tålamod.