Hundträning & utbildning inom hund

Hundträning & utbildning inom hund

Utbildningsstarten i januari är fullbokad.
Utbildningsstarten i april (distans) är fullbokad.


Hos PPCS kan du och din hund utbilda er från grunden och upp till högsta nivå inom hundsporten. Här finns hundkurser för såväl vardagsliv som träning strukturerad för tävling, samt strategier för att utvecklas som hundförare utifrån dina personliga mål.

Jag är noggrann med grundträning och att skapa tydliga och effektiva kommunikationsverktyg mellan förare och hund. All träning vilar på tydlighet, trygghet och positiva känslor hos både förare och hund. Kurser erbjuds inom bland annat freestyle, heelwork to music (HtM), rallylydnad, valpkurser, vardagslydnad, aktivering, grundträning och tävlingsförberedande kurser, men också instruktörskurser och längre utbildningar till hundtränare och coach. Som domare i freestyle, HtM och rallylydnad har jag samlat på mig erfarenhet av vad ekipage ofta behöver jobba på, och utvecklat verktyg för att skapa hållbarhet över tid.

Kurser, privatträningar och föreläsningar erbjuds inom hela Norden. Kurser i egen regi erbjuds till största delen i Karlskoga, och du hittar mig också hos ForshagaAkademin där jag bland annat jobbar som gymnasielärare på hundsportprogrammet och som utbildningsansvarig inom vuxenutbildningen, yrkesutbildning inom hund.

Ta kontakt för mer information och offert.

Aktuella kurser, föreläsningar och utbildningar:

 • Föreläsning ONLINE om Friskvård och Fysträning för hund (Läs mer här)
  Datum kommer (ForshagaAkademin / Klarafors)
 • Föreläsning ONLINE om Prestationsångest, Nerver och hur man når sina mål (Läs mer här)
  Datum kommer (ForshagaAkademin / Klarafors)
 • Helgkurs Toppa Tävlingsformen! (Läs mer här)
  FRAMFLYTTAD pga Covid19, datum kommer längre fram, ForshagaAkademin Forshaga
 • Yrkesutbildning till Hundtränare och coach (Läs mer här)
  Startar januari 2021 samt (via distans) april 2021Vill du gå kurs online så finns ett stadigt växande utbud av webbaserade hundkurser hos PPCS OnlineSkola på adressen www.ppcs.nu.

Pernilla coachar Anette Wallin och Galli.
Foto: Moa Waern