Hundträning & utbildning inom hund

Hundträning & utbildning inom hund

Är du intresserad av att utbilda dig inom hund, för att kunna jobba med hundar? Eller vill du gå en hundutbildning för din egen skull, för att utvecklas och få ny inspiration? Jag och mina kollegor håller i olika instruktörsutbildningar och andra hundutbildningar på distans och på plats i Forshaga, via Klarafors Hundsport och ForshagaAkademin. Vi har bland annat:

 • 1-årig yrkesutbildning inom hund, certifierad Hundtränare och coach
 • Friskvårdsinstruktör hund
 • Beteende- och problemutredare hund
 • Freestyleinstruktör
 • Rallylydnadsinstruktör
 • Nosarbetesinstruktör
 • Hundfrisörutbildning
 • Hunddagisutbildning
 • Utbildning till tävlingscoach inom hundsport

Hos PPCS kan du och din hund utbilda er från grunden och upp till högsta nivå inom hundsport. Ni kan också träna och aktivera er för en trevlig tillvaro, förebygga vardagsproblem med hunden och bara ha roligt tillsammans . Här finns hundkurser för såväl vardagsliv som träning strukturerad för tävling, samt strategier för att utvecklas som hundförare utifrån dina personliga mål.

Jag är noggrann med grundträning och att skapa tydliga och effektiva kommunikationsverktyg mellan förare och hund. All träning vilar på tydlighet, trygghet och positiva känslor hos både förare och hund. Kurser erbjuds inom bland annat freestyle, heelwork to music (HtM), rallylydnad, valpkurser, vardagslydnad, aktivering, grundträning och tävlingsförberedande kurser, men också instruktörskurser och längre utbildningar till hundtränare och coach. Som domare i freestyle, HtM och rallylydnad har jag samlat på mig erfarenhet av vad ekipage ofta behöver jobba på, och utvecklat verktyg för att skapa hållbarhet över tid.

Kurser, privatträningar och föreläsningar erbjuds inom hela Norden samt online. Kurser i egen regi erbjuds till största delen i Karlskoga, och du hittar mig också hos ForshagaAkademin där jag bland annat jobbar som gymnasielärare på hundsportprogrammet och som utbildningsansvarig inom vuxenutbildningen, yrkesutbildning inom hund (certifierad hundtränare och coach), övriga instruktörsutbildningar samt kurser och event med hund hos Klarafors Event AB.

Ta kontakt för mer information och offert.

Aktuella kurser

Valp- och unghundskurs i Karlskoga

Följande måndagar kl. 18:30
22/7, 29/7, 5/8, 19/8, 26/8, 2/9

Vi är på olika platser runt om Karlskoga beroende på temat för respektive tillfälle. Vi jobbar med grundträning, kommunikation, hundens behov, inlärning och gör detta med hjälp av bland annat belöningsutveckling, signalförståelse, hantering, prova på nosarbete (personspår), verktyg för trevliga koppelpromenader, friskvård och fysträning, aktiveringsövningar, passivitetsträning, prova på några hundsporter och mycket annat.

Maila kontakt@ppcs.se om du vill boka plats.

Prova på Freestyle & Heelwork to Music

Ett prova på-tillfälle i sporten Freestyle arrangeras under sommaren i Karlskoga.
Fredag 12 juli kl. 12:00-15:00
Kostnad. 350,-


Maila kontakt@ppcs.se för anmälan!

Privatträning


Privatträning kan bokas (främst i Karlskoga eller online) i mån av tid. För nya ekipage rekommenderas att boka 3-5 tillfällen för att komma igång med träning och utveckling. Vi gör då nulägesanalys, kartlägger dina mål med träningen och du och din hund får en träningsplan. Vi följer upp utvecklingen tillsammans och du får efterhand nya övningar att jobba vidare med. Vid sista tillfället får du verktyg till den fortsatta träningen.

Kostnad för privatkonsultation/-träning
Varje träff är cirka 1 timme lång
1 tillfälle: 750,-
3 tillfällen: 1950,-
5 tillfällen: 2750,-
Priser inkl. moms

Exempel på områden som jag hjälper mina kunder med:

 • Kontakt och samarbete
  Du och din hund kommer närmre varandra och utvecklar verktyg för kommunikation i vardag och specifik träning.

 • Aktivering och berikning
  Du och din hund får mer kunskap och specifika övningar för att tillgodose hundens naturliga behov, stimulans och aktivitet. Detta gör hunden mer tillfreds i livet, samvaron blir roligare och mer värdefull för er båda och eventuella problembeteenden kan minska.

 • Friskvård och fysträning
  Vi går igenom hundens fysiska status samt hur hundens liv kommer se ut, och utifrån detta får du och din hund ett träningsupplägg och övningar att jobba med. Detta förebygger skador, ökar möjligheten för hunden att leva ett friskt liv långt upp i åldern, den presterar bättre i olika sammanhang och blir mentalt stimulerad samt får ett bättre självförtroende. Träningen är också väldigt rolig! Du lär dig alltså hur du kan fysträna just din hund på bästa tänkbara sätt, exempelvis styrketräning, balans, rörlighetsträning, koordination och kondition. Observera att om där finns någon misstanke om skador eller sjukdomar ska veterinär konsulteras. När du kontaktar mig är det också viktigt att berätta om eventuell skade- eller sjukdomshistorik.

 • Coaching för sporthunden
  För den hund som ska prestera inom en tävlingsgren, exempelvis rallylydnad, freestyle & HtM, lydnad och så vidare krävs ett helhetstänk. När du kommer till mig så checkar vi av allt från kontakt och samarbete till verktyg i träningen, störningstålighet, fysiska förutsättningar och uthållighet. Du kan kombinera detta med coaching för tävlingsföraren, där vi går igenom saker som målsättning, mental träning etc.

 • Problemutredning
  För dig som upplever någon typ av problematik i vardagen eller i träning är du välkommen för konsultation. Vi börjar med att kartlägga hundens liv och analyserar var problemen dyker upp. Därefter får du förslag på en handlingsplan vilken vi följer upp. Alla hundar är olika och det finns sällan en quick fix. Ibland ligger lösningen inom ett annat område än där problemet uppstår. Innan du tar kontakt för att boka denna konsultation måste du säkerställa att hunden inte har några fysiska problem som kan ligga till grund för beteendeproblemen (vanligt!), exempelvis smärta eller annat obehag.

Vill du gå kurs online så finns ett stadigt växande utbud av webbaserade hundkurser hos PPCS OnlineSkola på adressen www.ppcs.nu.

Pernilla coachar Anette Wallin och Galli.
Foto: Moa Waern